MEGVALÓSULT VAGY FÉLRERAKOTT ÖTLETEINK

Életünkben számtalan lehetőség megtalál minket. De vajon észreveszzük-e őket vagy elmegyünk mellettük? Mennyi ötlet marad megvalósulatlan és vész kárba.

Mi mindezeknek az oka?

Nézz mélyen magadba! Mi kell ahhoz, hogy ha például van egy jó ötleted, azt végigvidd egészen a megvalósulásig? Kell hozzá kitartás, hogy ne adjuk fel a befejezés előtt. Mennyi találmány , mennyi nagy teljesítmény volt eleinte csak egy kudarcos kísérlet? Gondolj csak Edisonra és az izzólámpára vagy nagy sportolók, üzletemberek  teljesítményeire! Mennyi gyakorlás, mennyi idő és energia befektetés után lett meg a várva várt siker? Ezek az emberek mire fókuszáltak? Arra, amit el akartak érni! Voltak nehézségeik az úton? Hát persze. De legyőzték őket, megoldották mindet vagy megtalálták azt az embert, embereket,akik segítettek nekik, hogy közelebb kerüljenek céljaikhoz.

Ha feladjuk idő előtt,tutti nem érünk célba. Légy kitartó, tegyél a céljaidért rendszeresen! Minden apró pici kis lépés közelebb visz ahhoz, amit el szeretnél érni.Ha például minden nap teszel valamit az egészségedért (mozogsz, tudatosan étkezel, vitaminokat eszel, meditálsz, Reikivel kezeled magad,…) , a tested meg fogja hálálni neked ezt a sok erősfeszítést. Vagy például ha jobb szeretnél lenni a munkádban, ha minden nap ( vagy legalább rendszeresen) olvasol szakmai írásokat, “ellesed” a te területeden sikeres emberek szokásait,munkamódszereit, hozzáálásukat, rövid időn belül pozitív változás lesz a te életedben is ezen a területen.

Ki ér el nagyobb sikereket? Aki hisz magában vagy aki nem? Ott az az ötlet, bíznod kell annyira magadban, hogy képes vagy megvalósítani! Nézd meg, már most is mennyi olyan tulajdonsággal, képességgel rendelkezel, ami segíti az életed és ami jól jön az ötlet megvalósításához is. Koncentrálj erre, ne azokra a tulajdonságaidra, amiket nem kedvelsz magadban! Ez utóbbiakat csak vedd észre, tudatosítsd, mik azok és  tegyél meg mindent,hogy változzanak! Akár új szokások teremtésével. ( Ha például rendszeresen elúszott az időd és nem maradt kellő mennyiség a fontos dolgaidra, nézd meg,hol csúszol el rendszerint! Akár írj napirendet,változtass az eddigi időbeosztásodon! Tudod, csak egy új szokás:) Mindezen változtatások nagy erőt és önbizalmat adnak majd az ötleteid megvalósulásához.

És egy utolsó fontos dolog: Vannak emberek, akik szeretik a többieket lebeszélni az álmaikról ( mivel nekik nincs, vagy sosem mertek tenni érte) Ezért kérlek, jól válogasd meg, kinek beszélsz ezekről a célokról, vágyakról, ötletekről!Aki inspirál, erőt ad, motivál, bíztat vagy aki nem? Ez is csak a  Te döntésed!

 

Sok sikert, valósítsd meg azt, amire igazán vágysz!