TERHEK VAGY CSAK FELADATOK

Kaptál már komoly FELADATOT az életedben, amiről úgy érezted,hogy ez már túl sok, hogy nem bírod? Esetleg most is így érzel? Káoszos az életed,rengeteg a megoldandó feladat? Netán egyedül kell őket megoldanod? A saját magam és a közeli barátaim életét figyelve azt látom, hogy a többségünk hatalmas feladatokat kap mostanában. Direkt NEMPROBLÉMÁNAK írom, mert a probléma szó az lehúz,súlyos teherként ül a vállunkon. A FELADATOT “csak” meg kell oldani. Ha feladatokban gondolkodsz, előbb vagy utóbb rátalálsz a legjobb megoldásra. Csak ötletelni kell és úgynevezett erőt adó kérdéseket feltenni:

-mit tehetek azért,hogy…?.(megoldódjon ez a helyzet,jobbá váljon,…)

-mit érdemes másként tennem, mint eddig? (ahhoz,hogy megoldjam ezt a feladatot)

-hogy tudok a lehető leggyorsabban kijönni ebből az állapotból?

Ilyenkor, mikor ilyen jellegű kérdéseket teszel fel magadnak, nem mutogatsz másokra,nem keresel bűnbakot.

Hisz minden velem történt dolognak az oka és előidézője én vagyok. Nézd csak meg jobban: Az OK ÉN VAGY-OK.Vagyis,ha boldog vagy-ok, azt is én teremtettem,ha pedig depis vagy-ok ,azt is. Hisz minden “csak” azon múlik, hogy reagálom le a dolgokat. Nem okoskodni akarok neked,hanem a saját tapasztalataimból,megértéseimből átadni egy kis csokrot.

Annak idején azt mondta nekem egy tanító, mikor 16 éve nagyon padlón voltam lelkileg,zokogtam a vállán és azt éreztem, sosem kerülök ki ebből a mélypontból,hogy ” Ildikó,csak akkora feladatot kapsz az életedben, amihez ERŐT is kapsz.”  “Ilyen erős vagyok?” -kérdeztem. “Igen”-jött a válasz.  Azóta sokkal nagyobb feladatokat kapok a Létezéstől,sőt egyszerre jóval többet, mint annak idején,de már tudom, hogy valóban ilyen erős vagyok. És ez a hozzáállás nekem nagyon sokat segít a mai napig. Mert amikor úgy érzem,csapkodnak a fejem felett a hullámok, akkor az Atya nagyon szeret engem és tudom, hogy ennyire bízik bennem,hogy megoldok mindent ügyesen. És így is történik. Erőpróbáknak tekintem a SOK feladatosidőszakokat, ahol megmérettetünk,és kipróbálhatjuk magunkat,hogy amiről már komoly elméleti tudásunk van, azt vajon át tudjuk-e ültetni a gyakorlatba. Hisz elméletben megbocsátani, vagy valóban ezt is érezni,vagy tudod,hogy türelmesnek és elfogadónak kéne egy-egy helyzetben lenni,de hogy sikerül mindezt megvalósítani?

Nagy játék ez az élet. Sokszor mondták már nekem bölcs mesterek, barátok,hogy ne görcsöljek,ne aggódjak a dolgokon.Most már értem, miről beszéltek. Mit old meg a görcsölés, miben segít az aggódás? Ha nem is sikerül mindig minden pillanatban aggódás mentesnek lenni, legalább törekedjünk rá,hogy azok legyünk, vegyük észre,amikor megjelenik bennünk bármi negatív!

A cél itt a földi életben, hogy tanuljunk, fejlődjünk. Ezt legtöbbször kihívások kapcsán érjük el.

Ami még nagyon fontos,hogy egyszerre csak egy dologra figyelj,egy feladatot akarj megoldani! Egymás után persze lehet többet is, de mikor benne vagy az egyikben,csak arra koncentrálj. Majd utána jöhet egy másik. Ha nem így teszed, örök kapkodásban létezel, ami hatalmas feszültséget szül.

És még egy,kérlek, figyelj befele, mit súg a belső hang? Mert a magérzéseink mutatják, merre is kellene mennünk. Ha beleagyalsz, az már tévút.

Szóval nagyon ERŐS vagy! Ha sok vagy nagy feladatokat kapsz, akkor erősebb, mint gondolnád. Légy büszke magadra,hogy az Atya ennyire erősnek tart. Ha megoldod őket,ráadásul bölcsen, hatalmasat lépsz az életedben és példa és segítség leszel a környezetedben lévő embereknek. Erőt adsz nekik is.

Az életünkben mi döntjük el, milyen “címkét húzunk egy-egy dologra: Teher vagy “csak” egy feladat-a TE DÖNTÉSED!!!! Sok sikert hozzá!